93770210_10159531536719097_6554766945835548672_n

Hogy vagy Budapest? – Mit csin谩l a v谩ros茅rt rajong贸 ember, amikor nem haszn谩lhatja megszokott m贸dj谩n a v谩rost?

Els艖k茅nt聽Zubreczki D谩vidot k茅rdezt眉k, aki a m谩ty谩sf枚ldi tavaszb贸l, az erk茅ly茅r艖l jelentkezik. “B谩r a k茅pen nem l谩tszik, de m谩r nagyon k枚v茅rek a r眉gyek m枚g枚ttem, egy-k茅t nap 茅s kipattannak, 茅s akkor azt谩n csupa vir谩g, meg z枚ld lesz az eg茅sz聽


- Hogy vagy?

K枚szi, j贸l. Itt a v谩ros sz茅l茅n p谩r sarokra m谩r a term茅szet kezd艖dik, nyugodtan lehet futni an茅lk眉l, hogy embereket kellene megk枚zel铆teni. A home office se v谩g f枚ldh枚z, mert kisebb megszak铆t谩sokkal majdnem h煤sz 茅ve ezt csin谩lom. Val贸di veter谩n vagyok, szinte meg se kottyan. Igaz, a munkamegb铆z谩sok sz谩ma kicsit megcsappant, sajnos nem csak a s茅t谩kat vesz铆tettem el, de az茅rt bizakodom.

- Mi hi谩nyzik Budapestb艖l a legink谩bb?

A be眉l茅sek. M谩ty谩sf枚ld nem a v谩ros sz铆ve, munkahelyem meg nem volt, ez茅rt amolyan k谩v茅h谩zi 茅letet 茅ltem, mint valami sz谩zadfordul贸s 铆r贸. Megvoltak a t枚rzshelyeim, ahov谩 a munkamegbesz茅l茅s茅ket szervzetem, meg beugrottam egy eb茅dre, vagy be眉ltem dolgozni egy laptoppal. R谩ad谩sul pont kezd艖dne a teraszszezon, amikor azt谩n igaz谩n j贸 vil谩g van Pesten. Ami a munk谩t illeti, 茅pp egy v谩roshoz kapcsol贸d贸 k枚nyv枚n dolgozom – a t茅m谩ja legyen m茅g titok -, amihez j贸 lett volna egy csom贸 茅p眉letet bej谩rni, meg k枚nyvt谩rban kutatni hozz谩, de egyel艖re most ez is parkol贸p谩ly谩ra ker眉lt.

- Ha azt mondom:
- 脰rs vez茅r t茅r, te azt mondod:

H枚h枚h枚. 脫 a j贸 kis s茅t谩k! Az 脰rs nekem nagyon k枚zel 谩ll a sz铆vemhez minden hib谩ja ellen茅re, mert gyerekkorom 贸ta rengeteg id艖t t枚lt枚ttem el ott: randiztam, bar谩tokkal iszogattam, v谩rakoztam, j枚ttem-mentem iskol谩ba, munk谩ba, v谩s谩roltam. 脰sszeadva, biztos, hogy t枚bb h茅tnyi id艖t t枚lt枚ttem m谩r el ott buszokra v谩rva. Igazi 谩llatorvosi l贸 am煤gy, ahol az elm煤lt nyolcvan 茅v legk眉l枚nf茅l茅bb k枚zleked茅s-, kereskedelem 茅s v谩rosfejleszt茅si, valmint lak贸telep茅p铆t茅si ir谩nyzatait tanulm谩nyozhatjuk. Zs谩kutc谩kat 茅s sikeres megold谩sokat egyar谩nt tal谩lni a k枚rny茅k茅n. T枚k茅letes bemutat贸 terep, nagyon szeretek mes茅lni r贸la.

- Sv谩bhegy, te azt mondod:

Szint茅n egy nagyon izgalmas terepe Budapestnek, m茅g ha nem is ennyire koncentr谩lt. Mostan谩ban a Normafa miatt szerepel legt枚bbet a h铆rekben, 茅s biztos a legt枚bbeknek onnan ismer艖s, de ha csak egy helyet k茅ne kiemelni, akkor az a聽J贸kai Kert聽lenne. Megkap贸 a t枚rt茅nelme, a term茅szeti 茅rt茅kei, r谩ad谩sul madar谩szk茅nt el茅g sokat j谩rtam fel oda egykor a聽MME – Magyar Mad谩rtani Egyes眉letbe. Sz贸val szem茅lyesen is k枚t艖d枚m kicsit hozz谩.

Sz贸lj hozz谩

Az email c铆med nem jelenik meg az oldalon. A *-al jel枚lt mez艖k kit枚lt茅se k枚telez艖. *

Current day month ye@r *