Tapinthat贸 鈥56 鈥 l谩t谩ss茅r眉lteknek szervezett v谩rosi s茅t谩n j谩rtunk – We love Budapest (2017. m谩rcius 23.)

Arch铆v felv茅telek, f茅nyk茅pek, mozifilmek, virtual reality 茅s m谩s v谩rosi t煤r谩k 鈥 csak p谩r azon eszk枚z枚k k枚z眉l, amelyekkel k枚zelebb hozhat贸 a mai kor ember茅hez 1956. Pedig sokan vannak, akik nem 煤gy haszn谩lj谩k a v谩rost, ahogy a t枚bbs茅g, 茅s a k枚z枚s eml茅kezet vizu谩lis kultur谩lis k贸djaib贸l is ki vannak z谩rva. Az Imagine Budapest nekik szervezett v谩rosi s茅t谩t a forradalom j贸zsefv谩rosi helysz铆nein.

https://welovebudapest.com/budapest.nevezetessegei/tapinthato.56.latasserulteknek.szervezett.varosi.setan.jartunk

1956-os budapesti t煤ra l谩t谩ss茅r眉lteknek – forbes.hu (2017. m谩rcius 17.)

Ingyenes budapesti v谩rosi bej谩r谩st szervez l谩t谩ss茅r眉lteknek az Imagine Budapest az 1956-os forradalom n茅h谩ny helysz铆n茅n. A program k茅t贸r谩s, a els艖sorban l谩t谩ss茅r眉lteknek sz谩nj谩k, de v谩rj谩k a k铆s茅r艖ket 茅s az 茅rdekl艖d艖ket is.

https://forbes.hu/a-jo-elet/1956-os-budapesti-tura-latasserulteknek/

Ha azt hitted, ismered Budapestet, bebizony铆tjuk, hogy t茅vedsz – 24.hu (2016. m谩rcius 28.)

Mindegyik s茅t谩nk megtal谩lja a saj谩t k枚z枚ns茅g茅t, az id艖sebbeket a komolyabb t茅m谩k 茅rdeklik, a fiatalok pedig sz铆vesen vesznek r茅szt gasztrokalandokban.

http://24.hu/elet-stilus/2016/03/28/ha-azt-hitted-ismered-budapestet-bebizonyitjuk-hogy-tevedesz/

Dun谩ba l贸gatt谩k a p茅ket, aki tr眉kk枚z枚tt a keny茅r s煤ly谩val – HVG.hu (2015. november 16.)

Magyarorsz谩g valaha malomipari nagyhatalom volt, de manaps谩g m谩r alig van mire b眉szk茅nek lenni. Vajda J贸zsef, a P茅km疟hely alap铆t贸ja szerint napjainkban mind枚ssze 枚t helyen lehet j贸 kenyeret kapni az orsz谩gban, 茅s az is mind Budapesten tal谩lhat贸. A malmok, p茅kek vil谩g谩ba kalauzol贸 Imagine Budapest-s茅t谩n j谩rtunk.

http://hvg.hu/plazs/20151116_dunaba_logattak_a_peket_aki_trukkozott

A m煤lt m茅g ma is tetten 茅rhet艖 a v谩rosban 鈥 K枚rutaz谩s 茅s v谩rosn茅z茅s fels艖fokon – nullahategy.hu (2015. november 13.)

Fontos, hogy mindenkinek legyen egy saj谩t Budapestje. Egy olyan Budapestje, amelyben eligazodik, amit szeret, amiben otthonosan 茅rzi mag谩t, 茅s ami 鈥瀋sak az 枚v茅鈥. A t枚rt茅netek, a szem茅lyes sztorik, amiket egy-egy s茅t谩n megtudnak, egy 煤jabb r茅teg茅t jelen铆tik meg a v谩rosnak, amit艖l 茅l艖v茅, 茅lettel teliv茅 v谩lik.

http://nullahategy.hu/a-mult-meg-ma-is-tetten-erheto-a-varosban-korutazas-es-varosnezes-felsofokon/

Budapest nem csak koszb贸l 茅s dug贸b贸l 谩ll – Origo.hu (2015. m谩rcius 19.)

Bosszantja, hogy megint dug贸 van az alag煤tban? K茅sik egy fontos tal谩lkoz贸r贸l, mert bomb谩t tal谩ltak a Sz茅ll K谩lm谩n t茅r 谩t茅p铆t茅sekor? Zavarja, hogy kev茅s a z枚ldfel眉let a belv谩rosban? Egy j贸 v谩rosi s茅ta ezen is seg铆thet 鈥 legal谩bbis a 2008 贸ta m疟k枚d艖 ImagineBudapest szerint.

http://www.origo.hu/utazas/magyarorszag/20150310-budapesti-varosnezo-setak-az-imaginebudapesttel.html

Imagine Budapest 鈥 n茅zd a v谩rost, ahogy m茅g sosem l谩ttad! – newscafe.hu (2015. janu谩r 15.)

Turist谩knak 茅s helyieknek egyar谩nt 茅lm茅nyt jelenthetnek az Imagine Budapest tematikus v谩rosn茅z艖 t煤r谩i, melyek sor谩n olyan arcait mutatja meg Budapest, amelyeket a legt枚bben m茅g sosem l谩thattunk.

http://newscafe.hu/belfold/imagine-budapest-nezd-a-varost-ahogy-meg-sosem-lattad/

Hogyan ker眉l Budapest titkos kertjeibe b枚l茅nyf疟? – Turizmus.com (2014. szeptember 24.)

Budapest k枚z茅pkori v谩rosfal谩nak egy megmaradt darabja hat谩rolja az itteni, az eredeti utcaszinten tal谩lhat贸 hangulatos, 谩rny茅kos 茅s csendes zugot 鈥 minden bizonnyal a belv谩ros legrejtettebb sz枚glete ez.

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/hogyan-kerul-budapest-titkos-kertjeibe-bolenyfu-1124779

脡des Budapest – Kossuth R谩di贸, A Hely (2014. janu谩r 30.)

Csoki, tejsz铆nhab, oml贸s pisk贸ta, grill谩s, bonbon, kr茅mes, fagyi... Jaj... Kezdek elgyeng眉lni! R谩ad谩sul kezd艖d艖 sorozatunkban nem csak besz茅l眉nk a cukr谩szmesterekr艖l, 茅dess茅gekr艖l, hanem b艖szen k贸stoljuk is ut贸bbiakat. Alternat铆v v谩rosn茅z艖 t煤r谩ra indulunk, a kezd艖pont a Cukor utca, vezet艖nk Szekeres Juli.

http://www.mediaklikk.hu/2014/01/30/a-hely-edes-budapest-1-resz/

脡des 茅let a f艖v谩rosban – hirado.hu (2013. december 08.)

Legyen az 茅dess茅gek茅 a f艖szerep a h茅tv茅g茅ken! A k贸stol贸kkal gazdag铆tott 脡des 茅let c铆m疟 tematikus s茅ta az 茅dess茅gek fogyaszt谩s谩nak 茅s k茅sz铆t茅s茅nek izgalmas t枚rt茅net茅t dolgozza fel a pesti belv谩ros utc谩in j谩rva.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/12/08/10/Edes_elet_a_fovarosban.aspx

A szalonczukkedli magyar tal谩lm谩ny – INDEX.hu (2013. december 05.)

Mikor menn茅nk hossz煤 茅dess茅gt煤r谩ra, ha nem kar谩csony el艖tt? Legal谩bb k茅t olyan 贸ra legyen az 眉nnepek alatt, amikor az ember lelkiismeret-furdal谩s n茅lk眉l t枚mi mag谩ba az 茅dess茅get! Az Imagine Budapest 脡des 茅let t煤r谩j谩n ezt megkaptuk, 茅s m茅g rengeteg sztorit 茅s h谩zfalak m枚g枚tt megb煤v贸 szem茅lyes jelleg疟 titkokat.

http://index.hu/2013/karacsony/a_tibi_csoki_meg_a_czukkedli/

H谩tborzongat贸 b疟n眉gyek Bud谩n – Szeretlekmagyarorszag.hu (2013. december 03.)

Kiv茅gz茅s a D铆sz t茅ren, gyermekgyilkoss谩g a Hal谩szb谩sty谩n. Az Imagine Budapest k眉l枚nleges s茅t谩j谩n 茅vsz谩zados b疟n眉gyek helysz铆neire kalauzolnak.

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hatborzongato-bunugyek-budan

Ragacsos l茅p茅sek – Vas谩rnapi H铆rek (2013. december 01.)

Az Imagine Budapest 脡des 茅let c铆mmel fut贸, leg煤jabb t煤r谩j谩nak sor谩n a m茅zt艖l a finom铆tott cukorig, a m煤lt sz谩zadi szat贸csboltok k铆n谩lat谩t贸l a legmodernebb cukorkak茅sz铆t艖ig, a profi cukr谩szmesterek m疟helyeiben s眉l艖 finoms谩gokt贸l az egyszer疟 h谩ziasszonyok konyh谩j谩ban kel艖 t茅szt谩kig rengeteg 茅rdekess茅ggel megismerkedhet眉nk, mik枚zben olyan helyekre is bejutunk, amelyek mellett m谩skor figyelmetlen眉l elhaladunk.

http://www.vasarnapihirek.hu/izles/ragacsos_lepesek

脡des f艖v谩rosunk, Budapest – Hvg.hu (2013. november 28.)

Hol 谩rulj谩k a legfinomabb s眉tem茅nyeket Budapesten? Milyen 茅dess茅geket szolg谩ltak fel M谩ty谩s kir谩ly udvar谩ban? Kir艖l nevezt茅k el a Tibi csokit? A gasztrot枚rt茅neti csemeg茅k mellett hasznos kar谩csonyiaj谩nd茅k-tippeket is beszerezhet眉nk, 茅s m茅g nyal贸k谩t is megtanulhatunk k茅sz铆teni egy belv谩rosi 茅dess茅gt煤r谩n.

http://hvg.hu/elet/20131128_Hercegnot_szoktetett__sutikent_vegezte_R

Rejtett kertek 茅s nyitott s茅t谩k 鈥 MaNDA (2013. augusztus 01.)

A v谩rosban val贸 s茅t谩l谩s, r谩csod谩lkoz谩s nem csak a turist谩k feladata. A belv谩rosi, k眉lv谩rosi titkok b谩rkit 茅rdekelhetnek, csak tudni kell turist谩nak lenni, ak谩r belv谩rosi lakosk茅nt is.

http://mandarchiv.hu/cikk/2005/Rejtett_kertek_es_nyitott_setak

鈥淓xtr茅m v谩rosn茅z茅s Budapesten鈥 鈥 F贸kusz , RTL Klub (2013. j煤lius 16.)

Ma m谩r a turist谩k nagyr茅sze nem el茅gszik meg azzal, hogy megmutatj谩k Neki egy v谩ros legfontosabb l谩tnival贸it, amit b谩rhol, b谩rmelyik utik枚nyvben is megtal谩l. Vannak akik kifejezetten a l谩thatatlan csod谩kra kiv谩ncsiak, akkor is, ha az lepukkant, naftalin-szag煤, eldugott vagy ijeszt艖鈥

http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/214027

鈥淔艖v谩rosunk k眉l枚nleges arcai鈥︹ 鈥 MiN艖k magazin (2013. j煤lius 04.)

Az ImagineBudpest csapata bizony铆tja, hogy a v谩rosn茅z艖 t煤r谩kat lehet profin, 枚tlettel, innovat铆van 茅s lelkesen is csin谩lni. C茅ljuk, hogy a r茅sztvev艖k 煤j szemsz枚gb艖l ismerj茅k meg Budapestet, az 茅p眉letek homlokzatai m枚g茅 l谩ssanak, 茅s mindenki 煤gy mehessen haza, hogy jobban szereti 茅s 茅rti a f艖v谩rost.

http://minok.babafalva.hu/fovarosunk-kulonleges-arcai-izgalmas-varosnezo-setak-budapesten/

鈥淒ezs艖茅k a falon鈥︹ 鈥 Tiszat谩j online (2013. j煤nius 10.)

...a V枚r枚smarty t枚megnyomora helyett ez煤ttal a Fiatal 脥r贸k Sz枚vets茅ge k眉l枚nleges programj谩t v谩lasztottam. Tettem ezt egyr茅szt az茅rt, mert a FISZ 茅s az Imagine Budapest k枚z枚s projektj茅re tavaly minden l茅tez艖 jegy elkelt, 茅s a visszajelz茅sek 谩h铆tatosak voltak鈥

http://tiszatajonline.hu/?p=32503

鈥淐ig谩nyok, hajl茅ktalanok, 茅s egy kis t茅riszony鈥 鈥 D铆v谩ny.hu (2013. m谩jus. 12.)

Ismernek h铆dmestert? Tudj谩k mi rejt艖zik a L谩nch铆d belsej茅ben? Nem? Akkor csapjanak le a lehet艖s茅gre, 茅s n茅zz茅k meg! Az Imagine Budapest szervez茅s茅ben f艖leg a L谩nch铆dr贸l 茅s a m枚g枚tte h煤z贸d贸 vil谩gr贸l lehet sokat megtudni, t茅riszonyt贸l szenved艖knek azonban nem aj谩nlott a t煤ra.

http://divany.hu/eletmod/2013/05/12/varosnezo_turak/

Hazah煤z贸 鈥 Budapesti t煤r谩k 鈥 ATV (2013. janu谩r.23.)

Nagyon fontos, hogy az esti Budapestet is l谩ssuk 茅s az esti Budapesthez hozz谩tartoznak a k枚zvil谩g铆t谩s f茅nyei鈥

http://www.atv.hu/videok/video-20130214_budapest_turak

鈥淭itkokra vad谩sznak a v谩roslak贸k鈥 鈥 Index (2012. december 02.)

M茅g mindig idegen vagyok Budapesten鈥 鈥 id茅zi M谩rait holnapj谩n az ImagineBudapest, mely egyike volt azon c茅geknek, akik els艖k k枚z枚tt szerveztek tematikus v谩rosn茅z艖 t煤r谩kat a f艖v谩rosban 鈥 f艖v谩rosiaknak. Nem titkolt c茅ljuk, hogy a budapestiek otthonosabban mozogjanak saj谩t v谩rosukban, 茅s vegyenek 茅szre olyan dolgokat, amelyek mellett eddig csak elsiettek.

http://index.hu/kultur/2012/12/02/titkokra_vadasznak_a_varoslakok/

鈥淧esti palot谩k tele sztorikkal鈥 鈥 Travelo (2012. november 14.)

Budapest egyik leg茅rdekesebb r茅sze a Palotanegyed, ahol minden pesti turist谩nak 茅rezheti mag谩t. Az elm煤lt 茅vekben b艖ven volt alkalmam megismerni minden utc谩t, 茅s 茅p眉letet, de m茅g most is fel tudok fedezni kupol谩kat, ikerablakokat, erk茅lyeket, vagy a h谩zban 茅lt m疟v茅szek neveit hirdet艖 eml茅kt谩bl谩kat, amelyek eddig nem t疟ntek fel鈥

http://travelo.hu/kozel/2012/11/14/pesti_palotak_tele_sztorikkal/