Mindenkinek vannak titkai. M茅g Budapestnek is. A h谩zak falai, az utc谩k k枚vei, a templomok tornyai, az udvarok f谩i r茅gi titkokat 艖riznek. Alternat铆v v谩rosn茅z艖 s茅t谩inkon a titkok tud贸j谩v谩 v谩lhat mindenki: megismerheti a v谩ros izgalmas t枚rt茅net茅t, megb煤j贸 sz茅ps茅geit, hajdani lak贸inak sors谩t.


Indulhatunk?

csapat

Tematikus v谩rosn茅z艖 t煤r谩inkon a r茅gi v谩rost keltj眉k 茅letre 鈥 a ma d铆szletei k枚z枚tt. Sz谩nd茅kunk az, hogy olyan tud谩st, 茅rz茅st 茅s hangulatot adjunk 谩t a r茅sztvev艖knek, amely seg铆t a mai k枚r眉lm茅nyek k枚z枚tt oly nehezen l茅trej枚v艖 k枚t艖d茅sek kialakul谩s谩ban. Hissz眉k, hogy egy v谩rosban, Budapesten nemcsak a m谩ban lehet 茅lni, s hogy a m煤ltba n茅z茅s nem felt茅tlen眉l jelent egyet a sir谩nkoz谩ssal, s艖t! Mert ahhoz, hogy j贸l 茅rezhess眉k magunkat valahol, okvetlen眉l 茅rdemes megismerkedni szem茅lyesen is a hely szellem茅vel 鈥 h谩tha kider眉l, hogy nem is olyan f茅lelmetes az a szellem!

V谩llalkoz谩sunk ImagineBudapest n茅ven 2008 贸ta szervez kis l茅tsz谩m煤, els艖sorban a magyar 茅rdekl艖d艖knek sz贸l贸 tematikus v谩rosn茅z艖 s茅t谩kat.

A s茅t谩kat h贸napokig tart贸 el艖k茅sz铆t茅s ut谩n mutatjuk meg a k枚z枚ns茅gnek: helysz铆nbej谩r谩sok, egyeztet茅sek, k枚nyvt谩ri 茅s helysz铆ni kutat谩sok, szak茅rt艖k bevon谩sa, pr贸bautak el艖zik meg egy-egy s茅ta premierj茅t. 脥gy lehet az, hogy a t煤r谩kon elhangz贸 tud谩sanyag sokszor olyan apr贸 r茅szletekre is kiterjed, mint mondjuk egy b茅rh谩z lak贸inak t枚rt茅nete, ugyanakkor nem feledkezik meg egy-egy 茅p眉let 茅p铆t茅st枚rt茅net茅nek fontosabb 谩llom谩sair贸l sem.

A s茅t谩k egyr茅szr艖l v谩rost枚rt茅neti, olykor k枚nnyed m疟v茅szett枚rt茅neti ismeretanyagot tartalmaznak, 谩m ezekn茅l sokkal fontosabb elem眉k a mindenkori ember. Mert szerint眉nk Budapesten a ma is l谩that贸 茅s a valaha 谩ll贸 h谩zak csup谩n d铆szletek. A v谩ros val贸j谩ban embereket jelent, akik itt 茅lt茅k mindennapjaikat: 谩lmodoztak, 茅p铆tettek, dolgoztak, szerelmet vallottak, gyereket neveltek, tanultak, tan铆tottak, vagy csup谩n 谩tutaz贸ban meg谩lltak n谩lunk. Mindegyik眉k 鈥 ahogyan ma is mindenki 鈥 hat谩ssal volt erre a v谩rosra. Hozz谩adott egy botr谩nyos t枚rt茅netet, egy sz茅pen megmunk谩lt kilincset, egy 煤jfajta sz茅p铆t艖szert, egy n茅gyemeletes b茅rh谩zat, egy sportsikert, egy s眉tem茅nyreceptet vagy egy szerelmes 眉zenetet valamelyik 煤js谩g utols贸 oldal谩n. N茅lk眉l眉k Budapest nem pontosan az lenne, ami.

Ahogy n茅lk眉l眉nk is m谩s lenne.

Persze a s茅t谩k nem csak fejben, hanem a val贸s谩gos t茅rben zajlanak, 铆gy az 煤tvonalak, t茅m谩k kiv谩laszt谩sakor a f艖 szempont az, hogy amit megmutatunk, 茅rdekes, izgalmas, v谩ratlan legyen. Eldugott z枚ld kerteket n茅z眉nk meg a belv谩rosban, 眉t枚tt-kopott homlokzatokat f眉rk茅sz眉nk, vend茅gs茅gbe megy眉nk a L谩nch铆d h铆dmester茅hez vagy belek贸stolunk a mindenkori pesti 茅des 茅letbe. Mindezt itt, Budapesten.

Jelenleg 15 k眉l枚nb枚z艖, rendszeresen meghirdetett s茅ta煤tvonal k枚z眉l v谩laszthatnak az 茅rdekl艖d艖k, de csatlakozhatnak a havonta megrendezett k眉l枚nleges programjainkhoz is, melyek rendszerint egy-egy elz谩rt 茅p眉let bej谩r谩s谩t, egy kev茅sb茅 ismert, 谩m ann谩l izgalmasabb budapesti helysz铆n bemutat谩s谩t jelentik.

Szeretettel v谩rja 脰n枚ket az ImagineBudapest csapata